Att leva med en kamera på huvudet

Nu i helgen har det varit klätterhelg igen. Det känns i fingrar och tår och jag lämnar små kritstreck efter mig vart jag går. Men det var verkligen värt det!

Dessutom testade jag ha en GoPro monterad på min hjälm. En GoPro är en liten kamera som har förvånansvärt hög upplösning, perfekt för actionsporter där det kan vara väldigt krävande för kameramannen att följa med sitt objekt. Den är gjord för att sättas på en hjälm och så filmar den allt som bäraren själv ser, eller i alla fall vänder huvudet mot. Det blir rätt suddigt och rörigt men ibland så lyckas verkligen kameran fånga ögonblicket. Och det kan vara ett bra sätt visa hur utövaren själv upplever ett särskilt häftigt ögonblick, kameran ger tittaren en chans att se det med egna ögon, en bra förberedelse om man själv vill testa senare.

Nu gjorde väl ingen av oss som var med på klätterhelgen något särskilt spektakulärt som är värt att visa upp här på bloggen, men kanske när vi blivit mer vana vid kameran.

Det är rätt kul att se att så många har en kamera på huvudet, när de paddlar, åker skidor eller klättrar. Steget till att göra en egen film om sina äventyr har blivit avsevärt mindre med teknikens utveckling.  Det behövs ingen monsterbudget längre. Bara en kamera på den våghalsigaste du känner och plötsligt har du ett schysst klipp att lägga på YouTube. Samtidigt så känns det lite ledsamt att allt hela tiden måste dokumenteras – som om det inte hade hänt annars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *