Välkommen till Jens blogg!

Stig på, stig på! Ta av dig kängorna och låna ett par innetofflor, det kan vara kallt på golvet här inne på bloggen. Slå dig ner i närmsta fåtölj och läs om mitt liv i naturen och hur viktiga skogen, vattnet och marken är för oss.

Jag som skriver här är Jens Ståhl och jag är jägmästare i grunden. Jag jobbar med att vårda skogen och jag tror på att vi måste värna om vår planet och säger som indianerna på andra sidan atlanten – vi har bara den här jorden till låns av våra barn. Vi har ingen rätt att utarma den och göra illa den.

Den här bloggen handlar om mig och min relation till naturen. Jag har sån tur att jag får vara ute i friska luften varje dag – även när det regnar så klart och det är kanske inte det allra härligaste jämt – och får betalt för det. Som om inte det vore nog så lägger jag största delen av min fritid på att vara outdoors också. Kanske behöver jag väga upp lugnet i skogen med att leva lite farligt. Jag har provat på det mesta inom äventyr – forspaddling, glidflygning, vågsurf, fallskärm – you name it.

En perfekt dag för mig börjar med att jag vaknar i mitt enmanstält i en skyddad sänka och tar mina första stapplande morgonsteg upp på en höjd och kan blicka ut över nejden när solen tar sig upp över horisonten. Då känner jag mig som en del av hela alltet och väldigt levande. Resten av dagen är fylld med strapatser och utmaningar. Jag grillar en kanin jag själv fångat och flått. Äter blåbär och lingon från buskarna runtomkring och paddlar sedan ner för en fors med branta fall som tar mig hemåt igen.
Jag hoppas att den här bloggen kan inspirera dig till att ha en sån dag på egen hand!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *